KFactory

Transformarea digitală în industria auto, cu Adrian Sandu

Industria auto este cel mai puternic sector economic al României, generând 14% din PIB (25,6 miliarde EURO in 2020) și peste 27% din exporturile naționale.

Totodată, avem o bază importantă de furnizori și servicii care produc peste 70% din cifra de afaceri a industriei auto.

ACAROM este asociația profesională care grupează companiile din industria auto românească, iar in discuția de azi a fost reprezentată de secretarul general, Adrian Sandu.

Adrian ne povestește despre începuturile industriei auto locale, despre traseul de la strunguri manuale până la echipamente complet automatizate.

De el am aflat ca 13 din 15 furnizori globali auto de rang 1 produc in Romania, iar aceștia au adus know-how, procese, automatizare, digitalizare, retehnologizare și cercetare.

Romania a devenit o țară specializata pentru industria auto mondială, aici se produc tehnologii, componente electronice, senzoristică și echipamente regăsite pe toate vehiculele din lume.

Aflați din episodul de azi evoluția industriei, cum pot fi ajutați producătorii și pașii următori in adopția transformării digitale.

 

 

Join the KFactory Partner Program

We believe that collaborative partnerships are critical to driving digital transformation and innovation in the manufacturing industry
Our partners